Γράφουν για εμάς...

Νέο άρθρο της εφημερίδας "Έρευνα" στο φύλλο της 14ης Οκτωβρίου:

"Την 13η μέρα του Δεκέμβρη στις 9π.μ. έχουν καθορίσει το συνεδριακό τους ραντεβού οι νέοι της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας. Όπως είχαμε γράψει και σε φύλλο της εφημερίδας μας την προηγούμενη εβδομάδα, πρόκειται για το 1ο Συνέδριο Νέων της Διευρυμένη Κοινότητας το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Τιτάνια. Μάλιστα, και ως απόδειξη ότι πρόκειται για μία πρωτοποριακή αλλά και συνάμα ουσιαστική πρωτοβουλία, ήδη έχει ανοίξει και η ιστοσελίδα του συνεδρίου της ορεινής πατρίδας. Έτσι λοιπόν πληκτρολογώντας http://oreinipatrida.blogspot.com μπορεί ο καθένας να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες του συνεδρίου αλλά και να συμμετέχει μέσα από την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Εν τω μεταξύ ήδη έχει ανακοινωθεί η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τους Ηλία Κωνσταντίνα, Καρακώστα Πηνελόπη, Κατσαρός Νίκος, Οικονόμου Λίλα, Παπαβασιλείου Σταυρούλα, Πελεκάνης Ευάγγελος, Τσάκαλος Δημήτρης, Τσάκαλος Χρήστος και Τσάκαλου Έλενα καθώς σύντομα θα κοινοποιηθεί και το πρόγραμμα του συνεδρίου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αναμένεται να θέσει νέες βάσεις διαλόγου με την ουσιαστική συμμετοχή των νέων αλλά και με τη στήριξη της τοπικής αρχής. "

Η εφημερίδα έρευνα στο σημερινό της φύλλο (11/10) γράφει για το συνέδριο:
"Στη δύναμη της νεολαίας επενδύει η διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της νέας εποχής. Έτσι λοιπόν σε λίγες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση της διεξαγωγής συνεδρίου στην Αθήνα όπου νέοι από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό μετερίζι θα εισηγηθούν για τα θέματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, θα συζητήσουν και θα προτείνουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση για το αύριο του τόπου.
Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων και να ανοίξει νέους ορίζοντες σε πολλές θεματικές. Τόπος διεξαγωγής θα είναι κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τους νέους που κατάγονται από την περιοχή της κοινότητας να έχουν οργανωτικό ρόλο. Η Αθήνα επιλέχθηκε με βάση το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που έλκουν την καταγωγή τους από τα χωριά της Νεράϊδας αλλά οι περισσότεροι μένουν, εργάζονται και σπουδάζουν στην πρωτεύουσα. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σχέσεις με άλλα χωριά, ιστορία, πολιτισμός επιστήμη όλα αυτά τα θέματα θα αποτελούν πεδίο συνδιαλλαγής γνώσεων και απόψεων.
Πρόκειται για ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας που όπως πάντα βρίσκει τους κατάλληλους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα αποδεικνύοντας πώς οι ορεινές πατρίδες είναι ζωντανές και ενεργοποιούν ουσιαστικά τους αισθητήρες μας. Πώς να μην στρέψουμε λοιπόν την προσοχή μας σε αυτό το γεγονός τη στιγμή που είναι πολύ λίγες οι ανάλογες εκδηλώσεις…"